Locatie

De locatie is gelegen in Vresse-sur-Semois in de Belgische Ardennen, vlak bij de Franse grens. Dat is een aardig eindje rijden (maar oh, die villa is het waard!) Plan je reis ruim van tevoren en zorg dat je op tijd kunt komen.

Rue Albert Raty 72
5550 Vresse-Sur-Semois

Datum

'Bij de Styx' vond plaats in het weekend van 7 - 10 september 2018.

Contact met spelleiding

De spelleiding is te bereiken op bijdestyx@evolution-events.nl of styx@evolution-events.nl.

Dood van Semele door openbaring van Zeus' ware aard

Prijs en faciliteiten

De prijs voor het evenement is dit keer € 150. We hebben geprobeerd het evenement goedkoper te maken, maar dit lukte niet zonder aanzienlijke concessies te doen die afbreuk zouden doen aan wat we willen neerzetten. De prijs is (zoals altijd) zo dicht mogelijk bij de daadwerkelijke kostprijs van het evenement gehouden.

Dan nog zijn we ons bewust van het feit dat sommige mensen simpelweg niet zoveel geld kunnen besteden aan een larp. Daarom stellen we dit keer maximaal 2 "kleine-beurs-plaatsen" beschikbaar. De regels, visie en verklaring hierachter kun je op onze website vinden. De gereduceerde prijs is € 90,-. Aanvragen voor een kleine-beurs-plaats binnen 7 dagen worden meegenomen in de loting. Aanvragen die daarna binnen komen worden toegelaten op volgorde van aanvraag, mits er nog plaats is.

We zijn hoe dan ook van mening dat je waar krijgt voor je geld:

  • Een prachtige locatie. Niet alleen is deze lekker luxe (12 slaapkamers en 10 badkamers), hij is ook in een mooi gebied (tegen de Franse grens aan), waardoor het allemaal wat meer “vakantie” is.
  • Een extra overnachting. We hebben op vrijdag wat tijd nodig voor de laatste voorbereidingen - zoals de workshops - voordat we het spel starten, en het spel krijgt de ruimte om te “ademen.” Daarnaast zullen we op een (ingetogen) afterparty uitgebreid de tijd hebben om onze ervaringen te bespreken met elkaar en we hoeven pas maandagochtend te vertrekken.
  • All-in: eten, drinken, snacks en overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs. De enige uitzondering is alcohol. Als je van plan bent alcohol te consumeren, kun je voor dit evenement voor een meerprijs van € 10,- een alcohol-pakket aanschaffen. Binnen de aanwezige voorraad en de veiligheidsgrenzen (te bepalen door de crew) wordt er dan alcohol aan je geschonken tijdens het spel.
  • Volledig in-game verantwoorde bediening. Het gehele weekend zal je (onder meer tijdens twee IC diners) bediend worden door de EE-crew in hun rollen als de bedienden van het huis. Je zult een weekend lang leven als een god dichtbij Frankrijk.

Weekendplanning

Vrijdag

Het evenement zal om 20:00 beginnen met een aantal workshops waarin een aantal personage-zaken worden besproken, de safety- en consent-regels worden doorgenomen, en het spel wordt voorbereid. Mocht je later moeten arriveren kan de eerste set eventueel worden gemist, maar we raden je met klem aan om wel aanwezig te zijn. De latere workshops (vanaf ongeveer 22:00) zijn niet optioneel, omdat deze zorgen dat je personage beter met de andere personages is geïntegreerd.

Let op: Er wordt op vrijdagavond geen avondeten verzorgd. Zorg dat je onderweg zelf wat te eten regelt.

Zaterdag / zondag

Op zaterdagochtend worden we IC wakker. Dan duurt het spel tot zondagavond - tot in ieder geval na het diner - waarna we met een kleine afterparty het evenement afsluiten. Dit is de gelegenheid voor nabespreking en gezelligheid.

Maandag

Op maandagochtend hebben we tijd voor ontbijt en verlaten we voor 10 uur de locatie.